måndag 13 augusti 2012

Vad som hände i juni

Tillbaka efter fem veckors ledighet och tänkte börja med att summera det som hände på Designcentrum månaden innan jag gick på semester, nämligen juni månad.

På Designcentrum arrangerades tillsammans med Miljögiraff två dagar på temat hållbar utveckling, en om Livscykelanalys och en om Design For Environment.

Jag fick tillfälle att besöka Helsingfors som i år är världsdesignhuvudstad, Arkitekturmuseet, Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS), Woolpower, Lars Bolin Gallery och Printdekor.

Utanför Arkitekturmuseet hängde jag upp min egen önskan i Yoko Onos konstverk Wish Tree.

Mycket mysig mötesplats på Arkitekturmuseet.

Blev charmad av denna lilla byråodling.

RTS och Design i Västernorrland pratar synergier mellan designprocessen och affärsutvecklingsprogrammet Kurbits.

Från garn till plagg - en strumpa blir till på Woolpower i Östersund. Det är inte varje dag man köper lokalproducerade kläder med sig hem från jobbet!


Alldeles fantastiska Linda Svedberg ställde ut på Lars Bolin Gallery.

På Printdekor blir man bjuden på kaffe i en soffgrupp som verkligen är något utöver det vanliga.

Sista dagen innan semestern ställde jag ut fyra exempel på Jämtländsk form i Designcentrums show room, skyltfönstret ut mot Färjemansleden. Kom gärna förbi och kolla! Och hör av dig om du vet något som du tycker borde ställas ut.


Overall från Gneis formgiven av Sara Björkebaum.

Mångsidiga Katarina Widegren visar smycken och textil.

Krokistolar av Måns Halldorf.

Väska och byxa från Klättermusen.

Nya bekantskaper inom designområdet var Lisa Linderström som är lärare i design och produktutveckling på Teknikprogrammet vid Jämtlands Gymnasium, Isabelle Malm som designar för Sweet Protection och Kristina Brink som är programansvarig för Grafisk design och kommunikation på Mittuniversitetet.

Slutligen kan jag meddela att det numera, äntligen, finns trådlöst nätverk på Designcentrum. Välkommen hit och låna de prima gästarbetsplatserna vid fönstret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar